top of page

O Akademiji Let

V Akademiji LET se ukvarjamo z razvojem in poučevanjem znakovno podprte komunikacije.

 

Učenje temelji na glasbi in znakih za ključne besede, kar je dobrodošel pripomoček pri učenju govora in jezika predvsem z otroki v prvem in drugem starostnem obdobju, to se pravi v starosti od rojstva do šole.

 

Naša metoda otroku pomaga pri razvoju govornih veščin, poglablja vezi med otrokom in pomembnimi drugimi, ker ga oz. jo navaja na uporabo pozitivnih interakcijskih strategij (kontakt z očmi, počasno govorjenje, uporabo in ponavljaje ključnih besed), izboljšuje otrokovo koncentracijo, odraslim pa omogoči, da spoznajo, kaj otrok misli, čuti, razmišlja, četudi jim tega verbalno ni sposoben sporočiti. Metoda omogoča tudi, da se pravilno interpretira otrokov govor in na ta način krepi otrokovo samozavest.

310118269_10228383073826506_4437263012086181099_n_edited.jpg

Izobraževanja za starše in strokovne delavce

V sklopu Akademije Let organiziramo izobraževanja, ki so namenjena staršem in strokovnim delavcem, kjer vam podrobneje predstavimo metodo znakovnega sporazumevanja tudi v praksi. Več o izobraževanjih si lahko preberete na spodnji povezavi.

Izobraževanje Erasmus plus KA1

Primerno za tiste, ki poučujejo angleščino otroke, stare od dveh do sedmih let.

Program usposabljanja temelji na projektu Tiny Signers, ki je bil nagrajen z Evropsko jezikovno značko, in projektu najboljše prakse Erasmus plus projekta LETS.

Akademija Let sodeluje v programu Social Tides, inkubatorju in pospeševalniku, ki ga poganja INCO za podporo spremembam po vsej Evropi ter krepitev idej in podjetij z družbenim učinkom.

splet.png

Pridružite se našemu edinstvenemu programu usposabljanja Erasmus plus KA 1 za jezik v zgodnjem otroštvu učitelje.

Učenje angleščine z glasbo in gestami

Učinkoviti učitelji si vedno prizadevajo vključiti vse otroke v učenje tako, da izpolnjujejo njihove potrebami. Vendar pa so spretnosti, znanje in razumevanje majhnih otrok, ki so se še vedno učijo govoriti svoj materni jezik, hkrati pa se začenjajo učiti angleščine kot dodatnega jezika (EAL) ali kot drugega jezika, so pogosto podcenjene. Zaradi tega lahko njihova izkušnja srečanja z drugim jezikom težka in frustrirajoča ter lahko povzroči razočaranje.

bottom of page