top of page

Izobraževanja za starše vam bodo omogočila, da se s pomočjo znakcev in pesmic aktivno sporazumevate z dojenčki in malčki še predno spregovorijo.

 

Izobraževanja pa lahko prilagodimo tudi za starše, katerih malčki nekoliko zaostajajo v razvoju govora in komunikacije in bi jim znakci lahko pomagali, da svoje želje, potrebe in razmišljanja bolj jasno izrazijo tako, da za posamezne ključne besede uporabijo tudi znakce.

Izobraževanje za starše

Za kakršna koli vprašanja nas lahko kontaktirate preko email-a na akademijalet@gmail.com, preko telefona na številki 071 604 843 ali pa preko obrazca na naši spletni strani. Z veseljem vam bomi odgovorili.

V okviru izobraževanj Akademije Let ponujamo nabor tematskih izobraževanj, ki so namenjena  staršem dojenčkov in malčkov, dobrodošli pa ste tudi vsi bodoči starši. 

 

Naša izobraževanja so namenjena vsem, ki si želite, da bi se znali sporazumevati  z dojenčki in malčki, ki še nimajo tako dobro razvitega govora, da bi znali z njim učinkovito posredovati svoje potrebe in želje, čeprav se teh že zavedajo in zato pogosto občutijo nelagodje in frustracijo, ki se navzven kaže v joku in trmi.

Spoznali boste osnovne znake (200) , kot so mleko, jesti, piti; znakce za družino in družinske člane, prve živali, znake za izražanje čustev, prve hrane, obleke in druge in kako jih uporabljati z dojenčki in malčki.  Naučili se boste veliko iger in pesmi za razvoj slušne pozornosti in fonološkega zavedanja otrok. Spoznali boste tudi, kaj so pogoji za dober razvoj govora, jezika in komunikacije otrok,  Dobili boste tudi dostop do spletnih gradiv in video posnetkov. 

Znakci in pesice,  jim bodo pomagali, da bodo besede tudi doživeli in na ta način jezik začutili kot svoj.

Učenje  znakcev temelji na igri,  poleg znakcev uporabljamo veliko glasbe, ki otrokom omogoča zgraditi temelje fonološkega sistema, ki jim bo koristil tako pri kasnejšem opismenjevanju kot pri nadaljnjem učenju tujih jezikov.

Več informacij

Informacije

Izvajalka: Mojca Williams, predavateljica na strokovnem področju znakovnega sporazumevanja​

Termin: po dogovoru (akademijalet@gmail.com)

Trajanje: 4 tedenska srečanja po eno uro

Cena: 78€

Cilji

bottom of page